Alege o solutie care functioneaza

Date de contact

Stiri

15 tari din Europa au raportat cresteri de peste 5% in turism.

21 de tari din cele 23 au inregistrat cresteri ale numarului de sosiri turistice internationale conform raportului publicat recent de Comisia Europeana de Turism. Potrivit “ European Tourism 2014 – Trends&Prospects Q2 2014 ”, 15 tari europene au inregistrat cresteri de peste 5% la numarul de sosiri turistice. Printre tarile care se pot mandri cu acest lucru se numara si Romania, tara noastra fiind situata pe pozitia a zecea in acest clasament.

Cea mai mare crestere a numarului de sosiri a fost inregistrata de tarile nordice, in top fiind situata Islanda cu o evolutie 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Atat Suedia (+12%), cat si Danemarca (+10%) au raportat cresteri semnificative in prima jumatate a anului 2014, doar Finlanda resimtind impactul crizei generata de piata din Rusia, raportand o scadere de 1% a numarului de turisti straini.

Pe locul al doilea se claseaza tarile baltice. Acestea se impun tot mai puternic printre cele mai importante destinatii turistice din Europa, Letonia si Lituania, obtinand cresteri de 17% la capitolul sosiri ale turistilor straini pe teritoriul lor . Potrivit aceluiasi raport, Estonia reuseste o crestere de 8%, in mare parte datorata turistilor finlandezi si celor rusi care opteaza pentru vacante scurte.

Performante bune la acest capitol au inregistrat si tari din Balcani, precum Serbia si Croatia, care au raportat cresteri de 15% respectiv 11% ale turistilor straini.

In primele cinci luni ale acestui an gradul de ocupare al hotelurilor a crescut cu 2.6% in Europa, iar indicatorul RevPAR a crescut cu aproximativ 5%. Evolutia modesta la nivelul continentului se datoreaza si conflictului dintre Rusia si Ucraina care a influentat negativ gradul de ocupare a hotelurilor din Europa de Est.

Totodata, Europa a devenit una dintre cele mai importante destinatii de vacanta pentru turistii din SUA care calatoresc peste ocean si a inregistrat o crestere de 40% a numarului de turisti din aceasta tara.

O evolutie semnificativa a inregistrat si numarul de turisti din China care au vizitat Europa, cu 30% mai multi in prima jumatate a anului 2014.

Si numarul de turisti din India a crescut in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, Croatia si Bulgaria raportand cresteri ale sosirilor din aceasta tara.

 

 

Author

tcnet