Alege o solutie care functioneaza

Date de contact

Stiri

Cat de sanatos devine turismul in lume?

Daca 2014 se va remarca cu ceva in industria hoteliera mondiala, cu siguranta va fi anul “Hotelurilor Sanatoase”.

Hotel_wellness

In toata lumea se observa o dezvoltare a unui nou tip de turism si anume cel ce implica un stil de viata sanatos. Conform studiului realizat de Summit-ul Spa & Global Wellness (GSWS), turismul ce promoveaza un stil de viata sanatos la nivel global reprezintă o piață de 439 de miliarde de dolari sau 14 la suta din totalul cheltuielilor unui turist in timpul vacantei. Cererea tot mai mare pentru călătoriile sănătoase indica o creștere anuala cu 9% a turismului de wellness, ceea ce inseamna o evolutie cu 50 la suta mai rapida decât a turismului clasic.

Industria ospitalitatii exploreaza pofta turistilor pentru un stil de viata sanatos oferind programe de wellness ce asigura armonia intre o alimentatie ecologica si diverse optiuni de fitness si relaxare. De exemplu, Hotel Trump a conceput meniuri vegane sau fara gluten pentru room service, iar Hotelul Hyatt din USA ofera produse complet organice pentru copii. Dotarile si serviciile de fitness oferite de hotelieri sunt din ce in ce mai variate, de la bicilete sau benzi de alergat in camera pana la inchiriere de echipamente sportive. Pentru iubitorii de jogging, Affini Hotels din Washignton D.C. ofera Ipod-uri ce contin rutele orasului si un playlist cu muzica, iar Z Hotel din New York pune la dispozitia oaspetilor sai posibilitatea de a face yoga pe acoperis. Pentru un somn mai odihnitor turistii beneficiaza de muzica ambientala in camera sau de sesiuni de masaj pe baza de plante.

Lantul hotelier international Westin a fost primul care a propus un program de wellness complet, de la paturi confortabile pana la antrenamente personalizate. Acum, alte branduri le urmeaza exemplul. InterContinental Hotel Group a lansat “all wellness” bazandu-se pe cei patru piloni ai unei vieti sanatoase: mancare, exercitii, productivitate si relaxare. Chiar si in Las Vegas, MGM Grand a creat conceptul de “Stay Well Rooms” ce contin meniu spa, aromaterapie si inregistrari video de wellness de la The Cleveland Clinic si Deepak Chopr.

In Romania recenta vacanta de Paste a demonstrat ca si turistii din tara noastra pastreaza trendul international. Turismul rural a adunat anul acesta aproape 70.000 de romani in pensiunile din tara, cele mai solicitate regiuni fiind Maramures, Neamt, judetul Brasov (Bran-Moieciu, Fundata, Rasnov) si nordul Olteniei. Aerul curat de munte si mancarea ecologica atrag ani la randul atat turisti straini cat si pe cei autohtoni.

In curind vom vedea tot mai multe hoteluri care atrag turistii cu servicii bazate pe necesitatea unui stil de viata sanatos. Iar hotelurile care ofera servicii de spa vor fi inlocuite de conceptul de centre de wellness cu servicii de cazare.

Un lucru este cert: stilul de viata sanatos este o prioritate pentru turisti.

Author

happyadmin